Home Contact Shop Word abonnee

Q&A met Ayana

#Interviews
19 oktober 2020

Te leuk: MEIDEN mocht kletsen met Junior Songfestival winnares Ayana. De girl vertegenwoordigt Nederland tijdens de grote finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Parijs. Lees het interview hieronder.

Zondag is het zover. Ben je zenuwachtig?
“Nu nog niet, maar waarschijnlijk komt dat zondag voordat mijn optreden begint. Zenuwen horen er natuurlijk een beetje bij. Maar zodra ik begin te zingen, verdwijnen ze altijd.”

Aan wie draag jij je liedje op?
“Aan mijn familie in Japan. Ik heb ze al heel lang niet gezien vanwege COVID. Door het tijdsverschil is het daar dan midden in de nacht.”

Hoe heb je school de afgelopen tijd gecombineerd met de voorbereidingen?
“Ik moest mijn tijd heel goed verdelen, daarom schreef ik al mijn activiteiten in een speciale agenda.”

Hoelang zit jij in de visagie voordat je optreden begint?
“Ongeveer een uur. Mijn make-up duurt zo’n 20 minuten. Daarna wordt mijn stijle haar in zo’n 30 minuten gekruld. Daarna is het tijd voor een touch-up van 10 minuten.”

Heb je een speciaal ritueel voordat je het podium op gaat?
“Yes, die heb ik. Ik heb altijd een foto van mijn opa bij me. Ik vertel hem precies wat er gaat gebeuren. Ook vraag ik hem of hij mij succes wil wensen.”

Wat vind je het allerleukst aan optreden?
“In de spotlight staan is amazing! Maar het is ook tof om te zien dat anderen het naar hun zin hebben tijdens mijn optreden.”

Vertel eens! Wat ga je doen als je wint?
“Ik ga heel hard gillen. Misschien ga ik zelfs huilen. ”

En wat als dat niet het geval is?
“Dan ga ik de winnaar feliciteren. En dan ben ik alsnog super trots op mezelf.”

En, wat zijn je plannen voor de komende tijd?
“Hm, daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Sowieso gaat de focus weer op school. En lekker veel lol maken met mijn vriendinnen.”

De inschrijvingen voor het JSF van 2022 zijn geopend. Wat is er leuk aan meedoen? Zeg op!
“Het is een geweldige tijd. Je maakt nieuwe vrienden en vriendinnen en je ontmoet veel nieuwe mensen. Ook leer je van alles over de televisie. Natuurlijk word je ook beter in zingen en dansen.”

Zet in je agenda: de finale van het Junior Eurovisiesongfestival check je op zondag 19 december om 16:00 uur op NPO Zapp.

Klik hier en kies een GRATIS CADEAU bij een abo op MEIDEN 

Beeld: Chantal Antonides