Home Shop Ouders Contact Word abonnee

Interview met Mees Kees en Dreus

#Interviews
6 december 2019

Mees Kees

1. In de film heeft Kees hoogtevrees. Ben je in het echte leven ook ergens bang voor?

“Nieuwe dingen doen vind ik altijd best een beetje spannend. Een spreekbeurt kan bijvoorbeeld ook eng zijn, maar eigenlijk moet je het gewoon doen. Daar leer je weer van.”

2. Op welke scène ben je het meest trots?

“Er is een mooie scène met mevrouw Dreus. Ze is erg verdrietig, omdat het schoolfeest in de soep loopt. Meester Kees haalt haar over om het toch door te laten gaan.”

3. Welke emotie is heel lastig om te spelen?

“Hoogtevrees is moeilijk om te acteren. Je weet hoe het voelt om verdrietig of blij te zijn, maar het is lastig je in te leven in hoogtevrees als je niet weet hoe dat voelt.”

4. Wat doe je het liefst aan het einde van een draaidag?

“Meestal leer ik mijn tekst voor de dag erna in de auto. Als ik thuiskom, trakteer ik mezelf op een snack. Ik vind sushi mega lekker, mmm!”

5. Heb je ooit een meester gehad die een beetje lijkt Mees Kees?

“Ja! In groep 3 of 4 was dat. Ik wilde heel graag een film maken, maar daarvoor had ik een filmcamera nodig. Mijn meester had er een en vond het leuk om te helpen.”

6. Als je geen acteur was, zou je dan leraar kunnen zijn?

“Ik denk niet dat ik een goede meester zou zijn, want soms moet je best streng zijn. Piloot lijkt mij een cool beroep! Dan mag je zo’n mooi pak aan en een stoere zonnebril op.”

Mevrouw Dreus

1. De film gaat over angsten overwinnen. Heeft u tips hoe je dat het beste doet?

“Ik dacht altijd dat ik heel bang was voor paarden. Ze zijn zo groot! Nu heb ik een paar keer op een paard gereden en ben ik niet bang meer. Gewoon lekker doen, dus.”

2. Heeft u een leuke blooper op de set meegemaakt?

“Eigenlijk ging alles best wel goed. Soms had ik een scène met Meester Kees waarbij we allebei in de lach schoten. We zien aan elkaar dat we de slappe lach krijgen en dan gaat het mis, haha!”

3. Er zijn veel kinderen die meespelen, hoe vond u dat?

“Heel erg leuk! Soms is het zwaar, omdat we aan het einde van een dag allemaal moe zijn. Maar ze zijn heel lief, hoor. Ikzelf ben een beetje de tante die ze stiekem snoepjes geeft.”

4. Wat doet u het liefst aan het einde van een draaidag?

“We namen de film op in de zomer, dus het was soms best warm. Vooral met die pruik op en in de strakke truien van mevrouw Dreus. Vaak sprong ik aan het einde van de dag het zwembad in!”

5. Wat was vroeger uw favo schoolvak?

“Ik vond geschiedenis altijd mega interessant. Al die verhalen over wat er vroeger gebeurde! In talen was ik ook best goed. Volgens mij vind je vaak de vakken leuk waar je goed in bent.”

6. Als u geen actrice was, zou u dan juf kunnen zijn?

“Ik denk niet dat ik orde zou kunnen houden. Het is zo knap van al die juffen dat ze kinderen de hele dag les geven. Als je een fijne juf of meester hebt gehad, onthoud je dat je hele leven.”

Mees Kees In De Wolken draait vanaf 11 december in de bioscoop.

Beeld: WW Entertainment